Piegāde tajā pašā dienā - tendence vai nepieciešamība, lai gūtu panākumus biznesa vidē?
Nov. 8, 2023
Share
Piegāde tajā pašā dienā - tendence vai nepieciešamība, lai gūtu panākumus biznesa vidē?

Globālais vienas dienas piegādes pakalpojumu tirgus pieauga no 6.44 miljardiem ASV dolāru 2022. gadā līdz 7.93 miljardiem ASV dolāru 2023. gadā ar salikto gada pieauguma tempu (CAGR) 23.1%.

Viens no galvenajiem faktoriem, kas veicina vienas dienas piegādes pieaugumu visā pasaulē ir e-komercijas straujā izaugsme. Iepirkšanās tiešsaistē pēdējos gados ir piedzīvojusi milzīgu pieaugumu un patērētāji dod priekšroku ērtai produktu iegādei no mājām. Tā rezultātā uzņēmumiem ir jāpielāgojas, lai apmierinātu šīs mainīgās klientu prasības, nodrošinot piegādes iespējas tajā pašā dienā.

Neskatoties uz to, ka liels trieciens pasaules ekonomikai bija Covid-19 pandēmija, kad tika ieviesti stingri pārvietošanās ierobežojumi un ceļošanas ierobežojumi. Pēkšņai saimnieciskās darbības apturēšanai no ražošanas un tūrisma līdz mazumtirdzniecībai un viesmīlībai bija tūlītēja un nepieredzēta ietekme. Ikdiena tika pārcelta tiešsaistē, un e-komercija uzplauka.

Runājot par nākotni, gaidāms, ka globālais vienas dienas piegādes tirgus turpinās augšupejošu trajektoriju. Uzņēmumiem būs jāpielāgojas mainīgajām klientu vēlmēm un jāiegulda tehnoloģijās, kas nodrošina netraucētus un efektīvus piegādes procesus. Turklāt, tā kā ilgtspējas un vides problēmas kļūst arvien nozīmīgākas, videi draudzīgu risinājumu atrašana piegādei tajā pašā dienā kļūs par galveno mērķi gan uzņēmumiem, gan patērētājiem.

Paredzams, ka vienas dienas piegādes pakalpojumu tirgus 2027. gadā pieaugs līdz 15.8 miljardiem ASV dolāru, sasniedzot CAGR 18.8%.

Share