Privātuma Politika

1. VISPĀRĪGIE NOTEIKUMI

1.1. Lietotne ir informācijas platforma-digitāla lietotne ar nosaukumu QWQER (turpmāk – Lietotne), kas sniedz iespēju fiziskām un juridiskām personām pasūtīt produktus no Pārdevējiem vai veikt savas kustamas mantas pārvadāšanu ar Kurjeru palīdzību, izmantojot Express piegādi (sk. Pakalpojumu sniegšanas noteikumus).

1.2. Šī konfidencialitātes politika reglamentē Lietotnē un vietnē https://qwqer.eu/, turpmāk - Vietne, savākto, uzglabāto un izmantoto personas datu savākšanu, uzglabāšanu un izmantošanu.

1.3. Lietotnes un Vietnes īpašnieks un datu pārzinis ir QWQER EU SIA, reģistrācijas numurs 40103636656, juridiskā adrese Vienības gatve 109, Rīga, LV-1058, Latvija (turpmāk – QWQER vai Datu pārzinis).

1.4. Mēs aizsargājam un rūpējamies par Lietotnes un Vietnes apmeklētāju privātumu un personas datu aizsardzību. Mēs apņemamies ievērot Jūsu tiesības uz likumīgu personas datu apstrādi un aizsardzību, kā arī ievērot piemērojamos likumus un noteikumus par personas datu aizsardzību - Vispārīgo datu aizsardzības regulu (VDAR) un citus normatīvos aktus, ja tādi ir piemērojami datu apstrādei.

1.5. Šī konfidencialitātes politika sniedz informāciju par to, kā Datu pārzinis vāc un apstrādā Lietotnes un Vietnes apmeklētāju personas datus.

1.6. Piekļūstot Lietotnei un Vietnei, Jūs apstiprināt, ka esat izlasījis un sapratis šo privātuma politiku un pilnībā piekrītat tai.

 

2. PERSONAS INFORMĀCIJA, KO VĀCAM

2.1. Personiskā informācija šīs konfidencialitātes politikas izpratnē ir informācija par ierīci un pasūtījuma informācija kopā.

2.2. Mēs apkopojam, uzglabājam un izmantojam šādu automātiski apkopotu informāciju, turpmāk - informācija par ierīci:

  • 2.2.1. Kad Jūs apmeklējat Lietotni un Vietni, mēs automātiski apkopojam noteiktu informāciju par Jūsu ierīci, tostarp informāciju par Jūsu tīmekļa pārlūkprogrammu, IP adresi, ierīces modeli, ekrāna izmēru, laika joslu, ģeogrāfisko atrašanās vietu un dažus sīkfailus, kas atrodas Jūsu ierīcē.
  • 2.2.2. Turklāt, pārlūkojot Lietotni un Vietni, mēs apkopojam informāciju par atsevišķām skatītajām tīmekļa lapām vai produktiem, kādas vietnes vai meklēšanas vienumi Jūs novirzīja uz Lietotni un Vietni, kā arī informāciju par to, kā Jūs mijiedarbojaties ar Lietotni un Vietni.

2.3. Mēs apkopojam informāciju par ierīci, izmantojot šādas tehnoloģijas:

  • 2.3.1. “Sīkfaili” ir datu faili, kas tiek ievietoti Jūsu ierīcē vai datorā un bieži ietver anonīmu unikālu identifikatoru;
  • 2.3.2. “Žurnāla faili” izseko darbības, kas notiek Lietotnē un Vietnē, un vāc datus, tostarp Jūsu IP adresi, pārlūkprogrammas veidu, interneta pakalpojumu sniedzēju, atsauces/izejas lapas un datuma/laika zīmogus;
  • 2.3.3. “Tīmekļa bākas”, “atzīmes” un “pikseļi” ir elektroniski faili, ko izmanto, lai ierakstītu informāciju par to, kā Jūs pārlūkojat vietni.

2.4. Kad Jūs veicat pirkumu vai mēģināt veikt pirkumu, izmantojot Lietotni un Vietni, mēs apkopojam noteiktu Jūsu sniegto informāciju, turpmāk - Pasūtījuma informācija, tostarp Jūsu vārdu, uzvārdu, norēķinu adresi, piegādes adresi, maksājuma informāciju (ieskaitot kredītkaršu numuru), e -pasta adresi un telefona numuru, informāciju par strīdu gadījumiem (ja ir).

2.5. Mēs apkopojam šādu Pasūtījuma informāciju:

  • 2.5.1. Jūsu sniegto informāciju, lai pieteiktos pakalpojuma saņemšanai;
  • 2.5.2. Informāciju, ko sniedzat reģistrācijai;
  • 2.5.3. Informāciju par jebkuriem darījumiem starp Jums un Datu pārzini (ieskaitot informāciju par pasūtījumiem);
  • 2.5.4. Informāciju, ko Jūs sniedzat, lai izmantotu piegādes pakalpojumus;
  • 2.5.5. Jebkuru cita informācija, ko Jūs vēlaties mums nosūtīt.

 

3. KĀ MĒS IZMANTOJAM JŪSU PERSONAS INFORMĀCIJU

3.1. Mēs izmantojam Pasūtījuma informāciju, ko mēs parasti apkopojam, lai izpildītu visus pasūtījumus, kas veikti ar Lietotni un Vietni (ieskaitot Jūsu maksājumu informācijas apstrādi, piegādes organizēšanu un rēķinu un/vai pasūtījumu apstiprinājumu sniegšanu). Turklāt mēs izmantojam šo Pasūtījuma informāciju, lai:

  • 3.1.1. Nodrošinātu iespēju sūtītājam un kurjeriem būt saistītiem, nodrošinot efektīvāku piegādi pa pilsētu;
  • 3.1.2. Mēs uzrādām sūtītāja un saņēmēja atrašanās vietu un tālruņa numuru kurjeram, lai efektivizētu sūtītāja un saņēmēja sūtījuma piegādes procesu no durvīm līdz durvīm;
  • 3.1.3. Dati par atrašanās vietu tiek ievākti tikai tad, kad Lietotne tiek aktivizēta;
  • 3.1.4. Atrašanās vietas datu ievākšana tiek pārtraukta līdz ar Lietotnes aizvēršanu;
  • 3.1.5. Mēs varam izmantot atrašanās vietas informāciju, lai atrisinātu ar pārvadājumu servisa kvalitāti saistītus jautājumus;
  • 3.1.6. Mēs izmantojam sūtītāja un saņēmēja kontaktinformāciju, lai paziņotu par pieejamajiem Lietotnes atjauninājumiem;
  • 3.1.7. Mēs ievācam datus par sūtītāju un kurjeru veiktajiem maršrutiem, lai analizētu servisa ģeogrāfisko pārklājumu un tālāk rekomendētu kurjeriem visefektīvākos maršrutus;
  • 3.1.8. Klientu atbalsta servisa dati tiek apkopoti katrā gadījumā atsevišķi, un tiek uzglabāti strīdu gadījumu un servisa kvalitātes problēmu risināšanai;
  • 3.1.9. Sazinātos ar Jums;
  • 3.1.10. Atbildēt uz Jūsu jautājumiem;
  • 3.1.11. Pārbaudīt informāciju attiecībā uz iespējamu krāpšanos vai citu pārkāpumu risku;
  • 3.1.12. Sniegt informāciju vai reklāmu, kas attiecas uz mūsu produktiem vai pakalpojumiem, atbilstoši Jūsu izvēlētajām vēlmēm.

3.2. Mēs izmantojam apkopoto informāciju par ierīci, lai palīdzētu mums novērst iespējamo risku un krāpšanās mēģinājumus (jo īpaši Jūsu IP adresi), un vispārīgi, lai uzlabotu un optimizētu mūsu Lietotni un Vietni (piemēram, ģenerējot analīzi par to, kā mūsu klienti pārlūko un mijiedarbojas Lietotni un Vietni, lai novērtētu mūsu mārketinga un reklāmas kampaņu panākumus, lai sniegtu vislabāko iespējamo vizuālo un tehnisko pieredzi Jūsu konkrētajam ierīces modelim, ekrāna izmēram un interneta pārlūkprogrammai).

 

4. SĪKFAILU POLITIKA

4.1. Sīkfaili ir mazi teksta faili, ko vietnes var izmantot, lai padarītu lietotāja pieredzi efektīvāku.

4.2. Mēs izmantojam īstermiņa (sesijas) un ilgtermiņa (pastāvīgus) sīkfailus.

  • 4.2.1. Sesijas sīkfaili ļauj mums izsekot Jūsu darbībām vienas pārlūkošanas sesijas laikā, taču pēc tam tās nepaliek Jūsu ierīcē.
  • 4.2.2. Starp sesijām Jūsu ierīcē paliek pastāvīgi sīkfaili. Mēs tos izmantojam, lai Jūs autentificētu un atcerētos Jūsu vēlmes.

4.3. Mēs izmantojam arī trešo pušu sīkfailus, lai nodrošinātu drošu un ērtu Lietotnes un Vietnes darbību, kā arī iekšējās statistikas ģenerēšanai, t.i., lai uzzinātu sīkāku informāciju par apmeklētāja darbībām Lietotnē un Vietnē un analizētu apmeklētāju un lietotāju mijiedarbību.

4.4. Daži sīkfaili ir obligāti pilnīgai Lietotnes un Vietnes darbībai, tomēr mēs izmantojam arī sīkfailus, kas nav obligāti, tāpēc Jūs varat tos noraidīt. Šajā gadījumā Lietotne un Vietne tiks ielādēta, nesaturot kodu, kas aktivizē šos sīkfailus.

  • 4.4.1. Kā neobligātos sīkfailus mēs izmantojam pakalpojumu “Google Analytics”, kas nosūta lietotāju datus uz Google serveriem. Savā konfidencialitātes politikā Google aizliedz personu identificējošas informācijas pārsūtīšanu, tāpēc mēs aicinām Jūs piekrist šo neobligāto sīkfailu izmantošanai. Plašāku informāciju par “Google Analytics” sīkfailiem skatiet šeit ( https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage).

4.5. Jūs jebkurā laikā varat mainīt vai atsaukt savu piekrišanu sīkfailu politikai mūsu Lietotnē un Vietnē.

4.6. Lai iegūtu papildinformāciju par sīkfailiem un to, kā atspējot sīkfailus, apmeklējiet vietni http://www.allaboutcookies.org vai http://www.youronlinechoices.com/.

 

5. PERSONAS INFORMĀCIJAS KOPĪGOŠANA

5.1. Mēs kopīgojam Jūsu personas informāciju ar trešajām pusēm, lai palīdzētu mums izmantot Jūsu personisko informāciju, kā aprakstīts iepriekš. Piemēram, mēs izmantojam Stripe (https://stripe.com), lai veiktu maksājumus.

5.2. Sūtītāja un saņēmēja personas dati tiek atklāti tikai kurjeram, kurš ir aktivizējis Lietotni; šādā gadījumā kurjers redz Jūsu vārdu, tālruņa numuru un atrašanās vietas informāciju. Pēc piegādes pakalpojuma nodrošināšanas, Jūsu vārds, uzvārds un tālruņa numurs kurjeram ir redzams vēl 24 stundas. Tas nepieciešams, lai atrisinātu dažādus ar pakalpojuma sniegšanu saistītus jautājumus.

5.3. Jūsu sniegtās atsauksmes par saņemtā servisa kvalitāti ir anonīmas, un kurjeri nesaņem to Jūsu vārdu, uzvārdu un tālruņa numurus, ja esat ir snieguši atsauksmes un vērtējumus.

5.4. Atkarībā no Jūsu atrašanās vietas, Jūsu personas dati var tikt atklāti QWQER grupas un partneruzņēmumiem (vietējiem meitas uzņēmumiem, to pārstāvjiem, sadarbības partneriem, aģentiem utt.). Uz QWQER grupas un partneruzņēmumu personas datu apstrādes procesu attiecināmi šajā privātuma politikā noteiktie noteikumi.

5.5. Mēs arī izmantojam Google Analytics un Facebook Pixel, lai palīdzētu mums saprast, kā mūsu klienti izmanto Lietotni un Vietni.

5.6. Mēs varam arī kopīgot Jūsu personisko informāciju, lai ievērotu piemērojamos likumus un noteikumus, atbildētu uz tiesas pavēsti vai citu likumīgu pieprasījumu par informācijas sniegšanu vai lai citādi aizsargātu mūsu tiesības.

5.7. Jūsu informācija netiks izpausta trešajām pusēm, izņemot iepriekš minētos gadījumus un gadījumus, kad mēs būsim saņēmuši Jūsu skaidri izteiktu piekrišanu vai ja informācijas izpaušana tiek pieprasīta saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

 

6. UZVEDĪBAS REKLĀMA

6.1. Kā aprakstīts iepriekš, mēs izmantojam Jūsu personisko informāciju, lai sniegtu Jums mērķtiecīgas reklāmas vai pielāgotos mārketinga piedāvājumus, kas, mūsuprāt, varētu Jūs interesēt. Lai iegūtu papildinformāciju par mērķtiecīgas reklāmas darbību, apmeklējiet tīkla reklamēšanas iniciatīvas (“NAI”) izglītojošo lapu vietnē http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.

6.2. Jūs varat atteikties no mērķtiecīgas reklāmas, izmantojot tālāk norādītās saites:

  • 6.2.1. Facebook: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads
  • 6.2.2. Google: https://www.google.com/settings/ads/anonymous
  • 6.2.3. Bing: https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/personalized-ads
  • 6.2.4. Turklāt jūs varat atteikties no dažiem šiem pakalpojumiem, apmeklējot Digital Advertising Alliance atteikšanās portālu vietnē http://optout.aboutads.info/.

 

7. ATTEIKUMS NO IZSEKOŠANAS (DO NOT TRACK)

7.1. Lūdzu, ņemiet vērā, ka mēs nemainām mūsu vietnes datu vākšanas un izmantošanas praksi, ja no Jūsu pārlūkprogrammas redzam signālu Nesekot (do not track).

 

8. JŪSU TIESĪBAS

8.1. Ja esat Eiropas iedzīvotājs, Jums ir tiesības piekļūt mūsu rīcībā esošajai personiskajai informācijai par Jums un lūgt labot, atjaunināt vai dzēst Jūsu personisko informāciju. Ja vēlaties izmantot šīs tiesības, lūdzu, sazinieties ar mums pa e-pastu sales@qwqer.eu.

8.2. Turklāt, ja esat Eiropas iedzīvotājs, mēs ņemam vērā, ka mēs apstrādājam Jūsu informāciju, lai izpildītu līgumus, kas mums varētu būt noslēgti ar Jums (piemēram, ja veicat pasūtījumu, izmantojot Lietotni vai Vietni), vai lai īstenotu mūsu likumīgās uzņēmējdarbības intereses, kas uzskaitītas iepriekš. Turklāt, lūdzu, ņemiet vērā, ka Jūsu informācija var pārsūtīta ārpus Eiropas, tostarp uz ASV.

 

9. DATU UZGLABĀŠANA

9.1. Jūsu personas dati tiek uzglabāti Amazon Web Services Inc datu centros, kas atrodas Eiropas Savienības dalībvalstu teritorijās.

9.2. Kad Jūs veicat pasūtījumu, izmantojot tīmekļa Lietotni vai Vietni, mēs saglabāsim Jūsu pasūtījuma informāciju mūsu vajadzībām, ja vien Jūs nelūgsiet mums šo informāciju dzēst pēc pasūtījuma izpildes. Turklāt, lūdzu, ņemiet vērā, ka mēs nedrīkstam dzēst informāciju, kas jāglabā saskaņā ar likumu.

9.3. Jūsu dati, kas attiecas uz saņemtajiem pakalpojumiem tiks uzglabāti 3 (trīs) gadus pēc pēdējā sūtījuma publicēšanas.

9.4. Dati, kas ievākti grāmatvedības vajadzībām, tiks uzglabāti 7 (septiņus) gadus pēc pēdējā pasūtījuma saņemšanas.

9.5. Aizdomu gadījumos par noziedzīgu nodarījumu, krāpniecības mēģinājumu vai nepatiesas informācijas sniegšanu, dati tiks uzglabāti 10 (desmit) gadus.

9.6. Strīdu gadījumos dati tiks uzglabāti tik ilgi, kamēr strīds tiek atrisināts vai beidzas strīda prasījuma termiņa beigas.

9.7. Veikto sūtījumu datu vēsture tiks uzglabāta 3 (trīs) gadus, pēc tam dati tiks anonimizēti.

9.8. Lūdzam Jūs ņemt vērā, ka Lietotnes dzēšana no ierīces, nenoved pie Jūsu personas datu dzēšanas.

9.9. Ja Lietotne netiks lietota 3 (trīs) gadus, mēs Jūs informēsim un lūgsim apstiprināt to, vai konts arvien ir aktīvs. Noraidošas atbildes gadījumā, konts tiks slēgts un personas dati dzēsti, izņemot gadījumus, kad šādus datus nepieciešams uzglabāt grāmatvedībai, strīdu gadījumu risināšanai vai krāpniecības novēršanas nolūkiem.

 

10. JŪSU DATU DROŠĪBA

10.1. Mēs cenšamies nodrošināt Jūsu personiskās informācijas aizsardzību, tāpēc Lietotne un Vietne ir aizsargātas ar atbilstošiem līdzekļiem, kas paredzēti informācijas aizsardzībai, kas nav mūsu kontrolē, tai skaitā pret nozaudēšanu, ļaunprātīgu izmantošanu vai pārveidošanu.

10.2. Lai gan mēs piemērojam drošības pasākumus, lai aizsargātu konfidenciālu informāciju un nodrošinātu atbilstošu drošību, mēs negarantējam, ka internetā ievietotā informācija ir droša vai ka šāda pārraide netiks pakļauta kavējumiem, traucējumiem, pārtveršanai vai kļūdām.

 

11. SAITES UZ CITĀM VIETNĒM

11.1. Lūdzu, ņemiet vērā, ka mūsu konfidencialitātes politika neattieksies uz citām vietnēm, uz kurām Jūs varat nokļūt, izmantojot saiti no mūsu Lietotnes un Vietnes.

 

12. GROZĪJUMI

12.1. Mēs esam tiesīgi laiku pa laikam atjaunināt šo konfidencialitātes politiku, lai atspoguļotu, piemēram, izmaiņas mūsu praksē vai citu darbības, juridisku vai reglamentējošu iemeslu dēļ.

 

13. NEPILNGADĪGIE

13.1. Lietotne un vietne nav paredzēti personām, kas jaunākas par 18 gadiem.

 

14. SAZINIES AR MUMS

14.1. Lai iegūtu plašāku informāciju par mūsu privātuma praksi, ja Jums ir jautājumi vai vēlaties iesniegt sūdzību, lūdzu, sazinieties ar mums pa e-pastu sales@qwqer.eu.

14.2. Uzraudzības iestāde Latvijā ir Datu valsts inspekcija (www.dvi.gov.lv), ar kuru var sazināties, rakstot uz e-pastu info@dvi.gov.lv

 

Redakcijas datums: 29.10.2021.

Publikācijas datums: 29.10.2021.