E-komercijas kāpums un izaicinājumi uzņēmumiem
Jūn. 7, 2023
Share
E-komercijas kāpums un izaicinājumi uzņēmumiem

Šobrīd tiek prognozēts, ka tuvāko 3 gadu laikā e-komercija varētu veidot jau 24% no kopējā mazumtirdzniecības apjoma visā pasaulē, veidojot neatņemamu daļu no ekonomikas. Šāds ekomercijas pieprasījuma kāpums, savukārt, rada pārbaudījumus piegādātājiem, lai rastu ilgtspējīgus risinājumus, veicot piegādes. 

Mūsdienu cilvēks svarīgs - ātrums

Mūsdienu cilvēkiem ir augstas prasības un tās attiecināmas arī preču piegādes jomā. Cilvēkiem ir svarīgi, lai piegādes process ir ātrs, lēts, uzticams un vislabāk, ja dabai draudzīgs - gan preces iesaiņojums, gan piegādes veids. Šis rada izaicinājumus gan e-komercijas uzņēmumiem, gan loģistikas pakalpojumu sniedzējiem. 

Ātrums ir viens no galvenajiem aspektiem, kas ir svarīgi cilvēkiem. Cilvēki novērtē iespēju preces saņemt tajā pašā dienā, kad veikts pasūtījums. Pandēmijas laiks arī veicināja ēdienu piegādes uz mājām gan no restorāniem, gan pārtikas veikaliem. Cilvēki sāka pierast pie iespējas visu saņemt uzreiz un līdz pat mājas durvīm. Arī pēc pandēmijas šīs tendences ir saglabājušās un liela daļa cilvēku joprojām priekšroku dod preču un pārtikas iegādei attālināti.

Ātri, bet kvalitatīvi

Lai arī cilvēki visu vēlas ātri un lēti, nevar aizmirst par uzticamību. Tieši uzticamībai un kvalitātei ir ļoti liela loma, izvēloties, piemēram, piegādes veidu. Svarīgi ir iegūt klientu uzticību, nodrošinot to, ka sūtījums pie klienta nonāks laikā un tam nebūs bojājumi. Cilvēkiem patīk būt lietas kursā par visu un būt pārliecinātiem, ka arī piegāde tiks izpildīta visaugstākajā līmenī.

Uņēmumiem jāseko līdzi pārmaiņām

Ar vien vairāk cilvēku pievēršās zaļai domāšani un līdz ar to arī seko līdzi iepakojumu veidiem un saturam. Ir mainījušies cilvēku iepirkšanās paradumi un prasības, un e-komercijas uzņēmumiem  jānodrošina, ka viņu uzņēmuma piedāvājums spēj apmierināt klientu vēlmes. Ir svarīgi, lai uzņēmums piedāvā dažādas iespējas, piemēram, gan apmaksas veikšanai, gan piegādes veidos. 

Uzticama un ātra piegāde

QWQER Ekspress nodrošina piegādes 3h stundu laikā vai tās pašas dienas vakarā. Mēs piegādajam Rīgā un tās apkārtnē 25km rādiusā. Mēs garantējam absolūtu sūtījuma drošību. Pievieno ekspress piegādes opciju, lai Tava uzņēmuma klienti var izvēlēties, kāds piegādes veids ir viņiem vispiemērotākais. 

Share